Löysin kaappeja kolutessani vanhan rommiruukun tekeleen. Onneksi maistoin, olihan aivan satumainen maku! Maalarinteippietiketin mukaan valmistusvuosi on ollut 2006. Olen säilyttänyt purkin jämää milloin jääkaapissa, milloin huoneen lämmössä. Ei näköjään ole ollut moksiskaan. Ilmeisesti rommia on ollut riittävästi ruukussa. Olin käyttänyt ruukkuun Suomessa kasvaneita happamia, kivettömiä kirsikoita. Vaniljajäätelön kanssa käsittämättömän hyvää.
 
”Rommin käyttäminen hedelmämarjasäilykkeessä on Saksassa tavallista. Rommiruukun, Rumtopfin, tekemiseen tarvitaan marjoja, hedelmiä, sokeria ja vaaleaa rommia. Tähän eivät sovi mustikat, puolukat, omenat, raparperi ja punaiset viinimarjat.
 
Laita marjat tai paloitellut hedelmät sokerin kanssa kulhoon. Anna mehustua yön yli. Laita mehustuneet marjat/hedelmät lasitölkkiin. Kaada rommia, niin että ne peittyvät. Säilytä viileässä. Voit lisätä marjoja myöhemmin ja rommia niin, että ovat piilossa. Rommiruukku on valmista n. 4 viikon kuluttua. Marjat ja hedelmät menettävät väriään, mutta maku paranee.”  Ohje Helsingin Sanomista 1995.