Perinteisen mustikkakukon ohjeella: 200g voita vaahdotetaan vajaan desin sokerin kanssa. Lisätään n. 3,5dl ruisjauhoja, johon on sekoitettu vajaa tl leivinjauhetta. Kantta varten vähän taikinaa erilleen. Täytteeksi kannen alle 0,5 litraa puolukkasosetta, jossa 1dl sokeria ja 0,5dl perunajauhoja. Uuniin 200 asteeseen n. tunniksi.

Vaniljakastike: 4dl kulutusmaitoa, 4 kananmunan keltuaista, desi sokeria ja 2 tl vaniljasokeria kiehutetaan varovasti koko ajan hämmentäen. Tuli aika juoksevaa, olisi ehkä voinut laittaa 1rkl perunajauhoja tai vaihtaa 2dl maitoa kermaan. Ensi kerralla vaihdan vaniljasokerin vaniljatankoon, maistuu enemmän vanilja.

Hyvä syy tehdä marenkeja: 4 kananmunan valkuaista vaahdotetaan 8rkl sokerin kanssa. Murskasin kaulimella voipaperin välissä hasselpähkinöitä n. desin verran sekaan. Elämäni ensimmäiset marengit!